Alpha Cooling

Alpha Cooling – senaste inom hälsa och träning

Alpha Cooling använder den senaste kryotekniken för att skapa en omedelbar regenerering av hela kroppen. Förbättrad hälsa, ökad fettförbränning och snabbare återhämtning är bara några av fördelarna. Alpha Cooling passar alla, är enkel att använda och du får ett omedelbart resultat!

Så här fungerar Alpha Cooling

Alpha Cooling, tidigare Stanford Cooling, använder innovativ kryoteknik för att på ett snabbt och säkert sätt kyla ned hela kroppen. Genom att extrahera kroppsvärmen från handen blir hela kroppen nedkyld på bara två minuter. Alpha Cooling är helt smärtfri och säker att använda, även vid upprepad användning.

När du använder Alpha Cooling bildas ett undertryck som leder till att artärerna utvidgas och det nedkylda blodet cirkulerar till kroppens alla delar. Till skillnad från ett isbad finns det ingen risk för att blodkärl, vävnad eller nerver skadas. Det går dessutom att fortsätta träningspasset direkt efter användning.

Kylbehandling, så kallad kryoterapi, är inget nytt fenomen, utan har länge varit en effektiv metod för att förbättra hälsan. Alpha Cooling använder den senaste tekniken inom kryoterapi och är ett perfekt komplement för dig som vill få ut mer av din träning.

Redan efter första användningen kommer du att känna av effekten. Allra bäst resultat får du när du använder Alpha Cooling regelbundet i kombination med träning.

Bättre hälsa med kryoteknik

Kryoterapi med Alpha Cooling har en bevisad effekt på hälsan. Här är några av fördelarna:

Smärtlindring för muskler och leder

Kryoterapi har en smärtlindrande effekt för muskler och leder. Det är därför en mycket effektiv metod för dig som har ådragit dig en skada. Alpha Cooling minskar inflammation och svullnad i kroppen som resulterar i att du får en snabbare rehabilitering.

Ökad fettförbränning

Kryoterapi leder till ökad ämnesomsättning vilket i sin tur leder till ökad fettförbränning. För bästa resultat ska du använda Alpha Cooling regelbundet i kombination med din träning

Snabbare återhämtning

Undertrycket som uppstår när du använder Alpha Cooling vidgar blodkärlen som i sin tur leder till ökad blodcirkulationen. Effekten gör att du återhämtar dig snabbare, oavsett om det är efter ett intensivt träningspass eller efter en skada.

Förbättrad kondition

Under kryoterapi bryts mjölksyra och toxiner ned snabbare än vanligt. Samtidigt frigörs hormoner och enzymer vilket gör att både din uthållighet och motivation ökar.

Mer effektiv muskeluppbyggning

Du klarar av längre och hårdare träningspass och får därmed ett bättre resultat. Använd Alpha Cooling mellan träningspassen eller efter avslutat pass för en mer effektiv återhämtning.

Titta på nedan videoklipp för att lära dig mer om kryoterapi och Alpha Cooling

Så här använder du Alpha Cooling

Att använda Alpha Cooling går både snabbt och enkelt, och du kan göra det helt själv. Kylbehandlingen är helt smärtfri och tar endast två minuter. Redan efter första användningen kommer du att känna resultat!

Så här går det till:

1. Ta av eventuella handskar, klocka, armband och ringar

2. Stoppa in handen i manschetten och lägg den på platån

3. Kylprocessen påbörjas automatiskt

4. När timern säger till efter två minuter är det klart och du kan ta bort handen

För personer som väger mindre än 85 kg rekommenderas en behandling på två minuter. För personer som väger över 85 kg rekommenderas en behandling på vardera hand, totalt fyra minuter.

Tekniska specifikationer

Senaste kryo- och undertrycksteknologin
Synkroniserad undertryckskylning
Infraröd sensor för automatisk start- och stoppfunktion
Automatisk efterkylning för kontinuerlig drift
120 sekunders användningsstopp
Timer
LED-display
Elektrisk anslutning: 230 volt

Effekt: 97 watt
Strömförbrukning i standby-läge: 3 watt
Vikt: 32 kg
Underhållsintervall: Underhållsfritt
Användningsområde: Inomhus
Mått: 55 x 45 x 100 cm
Tullnummer: 84185090
Tillverkningsland: Tyskland
Tillverkare: DEUSSL Manufaktur GmbH